E-mail: mail@felulvizsgalat.hu Telefon:+36-70-515-4434
Az általunk kiállított iratok szabványok és rendeletek tekintetében naprakészek, így garantáltan nem dobja azt vissza egyetlen ellenörző hivatal sem.

GDPR Adatkezelési Tájékoztató

Ajánlatkérés

Elegendő megadni egy elérhetőséget
és kollégánk hamarosan felveszi Önnel
a kapcsolatot!


Felülvizsgálandó Létesítmény jellege:

Társasház

Iroda

Raktár

Műhely

Rendelő

Felülvizsgálat helye

Irányítószám / Település:


Utca, házszám:


Terület: m2

Építés éve:

Az Ön neve:


Az Ön telefonszáma:


Az Ön e-mail címe:


A felülvizsgálat fajtája: (többféle is lehet)

VBF áramütés elleni védelem
VBF tűzvédelmi (EBF, TVSZ)
Villámvédelmi felülvizsgálat
Elektromos kéziszerszámok
és hegesztőberendezések
felülvizsgálata

EPH jegyzőkönyv gáz bekötéshez


Megjegyzés:

Villámvédelmi felülvizsgálat - Felülvizsgálatok kiszállási díj nélkül nagyon kedvezően az egész országban.

Kérje ingyenes ajánlatunkat, hívjon, írjon email-t, töltse ki ajánlatkérő dobozunkat és rövid időn belül visszahívjuk.

Magas Kockázati osztályú helyeken is vállalunk villámvédelmi felülvizsgálatokat és minősítő iratok elkészítését. A magas kockázati osztály korábban “A”-”B” tűzveszélyességi osztály volt.

Villámvédelmi felülvizsgálat:
Szükséges az OTSZ (Országos Tűzvédelmi Szabályzat) szerint és azért, hogy villámcsapás esetén ne keletkezzen a villámcsapás súlytotta épületben, építményben, egyéb vagyontárgyakban, kár, vagy tűzeset, illetve állatállományban és nem utolsó sorban emberéletben veszteség.
Fő cél itt egy villámcsapás általi veszélyek megismerése, a villámvédelmi rendszer működőképességének ellenőrzése. A vizsgálat a 54/2014. (XII. 5.) BM rendelettel kiadott Országos Tűzvédelmi Szabályzat (OTSZ) szerint 6 évente, magas kockázati osztályú, korábban fokozottan tűz és robbanásveszélyes, vagy tűz és robbanásveszélyes helyeken 3 évente kötelező.

Helyszíni műszeres felülvizsgálat után a 2011 október 6-a előtt létesült villámvédelmi rendszer felülvizsgálatát az MSZ 274 alapján, az ezen időszak után létesült villámvédelmet a 54/2014. (XII. 5.) BM rendelettel kiadott Országos Tűzvédelmi Szabályzat (OTSZ) szerint, az MSZ EN 62305 szabvány alapján kell megtervezni, létesíteni és felülvizsgálni.

A felülvizsgálat:
Ellenőrizzük a villámvédelmi rendszer állapotát (felfogók, levezetők, földelés, belső villámvédelem) Műszeres vizsgálattal ellenőrizzük a villámvédelmi földelés minőségét. A vizsgálatokról Villámvédelmi Felülvizsgálati Jelentés készül.

Mi történhet villámcsapás esetén?
Egy épületbe villám csap, a becsapási ponton villamos ív keletkezik, ez az ív, illetve az elfröccsenő olvadt fém részek a közelben lévő gyúlékony anyagokat meggyújthatják. Amennyiben a villámáram tovább tud haladni, például a fém esőcsatornán, annak anyagát megolvasztva, eldeformálva, izzó fémdarabokat szétfröcskölve további tűzeseteket okozhat. Mindeközben az épületben található integrált áramkörös (számítógéptől a TV készüléken át a kaputelefonig) berendezéseiben és azoknak a vezetékeiben túlfeszültség lökés jön létre, tönkretéve ezen eszközöket. Mi történhet, ha jól megtervezett villámvédelmi rendszerünk van? Villámcsapáskor az épület legmagasabban lévő éghető pontjaitól távol szerelt villámvédelmi felfogóba érkezik a villamos ív, majd a megfelelően rögzített és megfelelő keresztmetszetű villámvédelmi levezetőn át a föld felé távozik a villámáram. Ez alatt az épület érzékeny elektromos eszközei védettek, hiszen a tervező gondolt a túlfeszültség levezetők beépítésére is.

Nemrég egy társasházhoz hívtak, hogy ellenőrizzük a villámvédelmi rendszerüket. Jelezték, hogy nemrég becsapott a villám és több háztartásban tönkrement a TV, mikrohullámú sütő, számítógép, stb. és a társasház kaputelefonja is elromlott. Érdekes eset volt, mert a ház 4emeletes és a mellette lévő házak mind magasabbak. kiderítettük, hogy a háztól kb 20m távolságban építenek egy magasabb házat, ahol egy toronydaru is áll. A daruba csapott a villám és a társasházban azért mentek tönkre a mikroelektronikát is tartalmazó készülékek, mert a közeli villámcsapás túlfeszültséget indukált az elektromos hálózatban. Ha lett volna kiépítve belső villámvédelmi rendszer, az érzékeny készülékek nagy része túlélhette volna a feszültséglökést.


Minőségpolitikánk:
  • 100% vevői elégedettség
  • Nulla hiba
  • Gyorsaság
  • Elvégzett munkáért vállalt felelősség
  • Folyamatos fejlesztés és képzés
Az árajánlatkérés feldolgozása folyamatban...

Kérjük várjon!
Az ajánlatkéréssel hozzájárulok, hogy az adatkezelő email-en, vagy telefonon megkeressen és a megadott adataimat kizárólag a tárgy munkával kapcsolatban eltárolja.


Igen, ajánlatot kérek és a fentieket elfogadom.
Mégsem
Köszönjük, hogy ajánlatot kért! Kérjük olvassa el adatvédelmi tájékoztatónkat:
Röviden tájékoztatom, hogy hírlevelet soha nem küldök, a weboldal cookie-kat használ, a megadott adatait tovább nem adom.
Kérésére a megadott adatait, levelezésünket, az ön telefonszámát, vagy bármilyen tudomásomra jutott adatot véglegesen és visszavonhatatlanul törlök a rendszerembol.