E-mail: mail@felulvizsgalat.hu Telefon:+36-70-515-4434
A mi jegyzőkönyveink szabványok és rendeletek tekintetében naprakészek, így garantáltan nem dobja azt vissza egyetlen ellenörző hivatal sem.

GDPR Adatkezelési Tájékoztató

Ajánlatkérés

Elegendő megadni egy elérhetőséget
és kollégánk hamarosan felveszi Önnel
a kapcsolatot!


Felülvizsgálandó Létesítmény jellege:

Társasház

Iroda

Raktár

Műhely

Rendelő

Felülvizsgálat helye

Irányítószám / Település:


Utca, házszám:


Terület: m2

Építés éve:

Az Ön neve:


Az Ön telefonszáma:


Az Ön e-mail címe:


A felülvizsgálat fajtája: (többféle is lehet)

Érintésvédelmi felülvizsgálat
Tűzvédelmi-szabványossági
felülvizsgálat (EBF, TVSZ)
(más néven elektromos berendezések felülvizsgálata)
Villámvédelmi felülvizsgálat
Elektromos kéziszerszámok
és hegesztőberendezések
felülvizsgálata

EPH jegyzőkönyv gáz bekötéshez


Megjegyzés:

Villámvédelmi felülvizsgálat - Felülvizsgálatok kiszállási díj nélkül legkedvezőbben az egész országban.

Felülvizsgálatok legkedvezőbben az egész országban. Kérje ingyenes ajánlatunkat, hívjon, írjon email-t, töltse ki ajánlatkérő dobozunkat és rövid időn belül visszahívjuk.

Magas Kockázati osztályú helyeken is vállalunk villámvédelmi felülvizsgálatokat és minõsítõ iratok elkészítését. A magas kockázati osztály korábban “A”-”B” tûzveszélyességi osztály volt.

Villámvédelmi felülvizsgálat:
Szükséges az OTSZ (Országos Tűzvédelmi Szabályzat) szerint és azért, hogy villámcsapás esetén ne keletkezzen a villámcsapás súlytotta épületben, építményben, egyéb vagyontárgyakban, kár, vagy tűzeset, illetve állatállományban és nem utolsó sorban emberéletben veszteség.

Fő cél itt a villámcsapás által okozható balesetek károk megismerése.
A vizsgálat a 54/2014. (XII. 5.) BM rendelettel kiadott Országos Tűzvédelmi Szabályzat (OTSZ) szerint 6 évente, magas kockázati osztályú, korábban fokozottan tűz és robbanásveszélyes, vagy tűz és robbanásveszélyes helyeken 3 évente kötelező.

Helyszíni műszeres felülvizsgálat után a 2011 október 6-a előtt létesült villámvédelmi rendszer felülvizsgálatát az MSZ 274 alapján, az ezen időszak után létesült villámvédelmet a 54/2014. (XII. 5.) BM rendelettel kiadott Országos Tűzvédelmi Szabályzat (OTSZ) szerint, az MSZ EN 62305 szabvány alapján kell megtervezni, létesíteni és felülvizsgálni.


A felülvizsgálat:
Ellenőrizzük a villámvédelmi rendszer állapotát (felfogók, levezetők, földelés, belső villámvédelem) Műszeres vizsgálattal ellenőrizzűk a villámvédelmi földelés minőségét. A vizsgálatokról Villámvédelmi Felülvizsgálati Jelentés készül. Mi történhet villámcsapás esetén? Egy épületbe villám csap, a becsapási ponton villamos ív keletkezik, ez az ív a közelben lévő gyúlékony anyagokat meggyújthatja. Amennyiben a villámáram tovább tud haladni, például a fém esőcsatornán, annak anyagát megolvasztva, eldeformálva, izzó fémdarabokat szétfröcskölve további tűzeseteket okozhat. Mindeközben az épületben található integrált áramkörös (számítógéptől a TV készüléken át a kaputelefonig) berendezéseiben és azoknak a vezetékeiben túlfeszültség lökés jön létre, tönkretéve ezen eszközöket.
Mi történhet, ha jól megtervezett villámvédelmi rendszerünk van? Villámcsapáskor az épület legmagasabban lévő éghető pontjaitól távol szerelt villámvédelmi felfogóba érkezik a villamos ív, majd a megfelelően rögzített és megfelelő keresztmetszetű villámvédelmi levezetőn át a föld felé távozik a villámáram. Ez alatt az épület érzékeny elektromos eszközei védettek, hiszen a tervező gondolt a túlfeszültség levezetők beépítésére is.

Nemrég egy társasházhoz hívtak, hogy ellenőrizzük a villámvédelmi rendszerüket. Jelezték, hogy nemrég becsapott a villám és több háztartásban tönkrement a TV, mikrohullámú sütő, számítógép, stb. és a társasház kaputelefonja is elromlott. Érdekes eset volt, mert a ház 4emeletes és a mellette lévő házak mind magasabbak. kiderítettük, hogy a háztól kb 20m távolságban építenek egy magasabb házat, ahol egy toronydaru is áll. A daruba csapott a villám és a társasházban azért mentek tönkre a mikroelektronikát is tartalmazó készülékek, mert a közeli villámcsapás túlfeszültséget indukált az elektromos hálózatban. Ha lett volna kiépítve belső villámvédelmi rendszer, az érzékeny készülékek nagy része túlélhette volna a feszültséglökést.Minőségpolitikánk:
  • 100% vevői elégedettség
  • Nulla hiba
  • Gyorsaság
  • Elvégzett munkáért vállalt felelősség
  • Folyamatos fejlesztés és képzés
Az árajánlatkérés feldolgozása folyamatban...

Kérjük várjon!
Az ajánlatkéréssel hozzájárulok, hogy az adatkezelő email-en, vagy telefonon megkeressen és a megadott adataimat kizárólag a tárgy munkával kapcsolatban eltárolja.


Igen, ajánlatot kérek és a fentieket elfogadom.
Mégsem
Köszönjük, hogy ajánlatot kért! Kérjük olvassa el adatvédelmi tájékoztatónkat:
Röviden tájékoztatom, hogy hírlevelet soha nem küldök, a weboldal cookie-kat használ, a megadott adatait tovább nem adom.
Kérésére a megadott adatait, levelezésünket, az ön telefonszámát, vagy bármilyen tudomásomra jutott adatot véglegesen és visszavonhatatlanul törlök a rendszerembol.