Villámvédelmi Felülvizsgálatok kedvezően, kiszállási díj nélkül az egész országban. 

A 2011 előtti MSZ274 -nem norma szerint és a 2011 utáni MSZ EN 62305 - norma szerint kialakított villámvédelmi rendszerek 54/2014. (XII. 5.) BM rendelet [ OTSZ ] 280. § szerint előírt felülvizsgálata.

Magas Kockázati osztályú helyeken is vállalunk villámvédelmi felülvizsgálatokat és minősítő iratok elkészítését. A magas kockázati osztály korábban “A”-”B” tűzveszélyesség.

Minőségpolitikánk:

25 éve felülvizsgálói szakmában.

Szolgáltatásunkat a közelmúltban igénybe vette többek között: Magyarország Kormányának külföldi és magyarországi kormányépületei; V-Híd; NAV; NISZ; SZTNH; TEK; KR Police; ÁEEK; FŐGYIÜSZ; 4iG; Junior Zrt.; OBI; Raiffeisen; CIB; Erste; OTP;  Allianz; Groupama; B.Braun; Caffe-Perte

Villámvédelmi felülvizsgálat:

Szükséges az OTSZ (Országos Tűzvédelmi Szabályzat) szerint és azért, hogy villámcsapás esetén ne keletkezzen a villámcsapás által súlytott épületben, építményben, egyéb vagyontárgyakban, kár, vagy tűzeset, illetve állatállományban és nem utolsó sorban emberéletben veszteség.

Fő cél itt egy villámcsapás általi veszélyek megismerése, a villámvédelmi rendszer működőképességének ellenőrzése. A vizsgálat az 54/2014. (XII. 5.) BM rendelettel kiadott Országos Tűzvédelmi Szabályzat (OTSZ) szerint 6 évente, magas kockázati osztályú, korábban fokozottan tűz és robbanásveszélyes, vagy tűz és robbanásveszélyes helyeken 3 évente kötelező.


A felülvizsgálat:

Ellenőrizzük a villámvédelmi rendszer állapotát (felfogók, levezetők, földelés, belső villámvédelem) Műszeres vizsgálattal ellenőrizzük a villámvédelmi földelés minőségét. A vizsgálatokról Villámvédelmi Felülvizsgálati Jelentés készül. 

Helyszíni műszeres felülvizsgálat után a 2011 október 6-a előtt létesült villámvédelmi rendszer felülvizsgálatát az MSZ 274 szabvány alapján, az ezen időszak után létesült villámvédelmet a 54/2014. (XII. 5.) BM rendelettel kiadott Országos Tűzvédelmi Szabályzat (OTSZ) szerint, az MSZ EN 62305 szabvány alapján kell megtervezni, létesíteni és felülvizsgálni.Mi történhet villámcsapás esetén?

Egy épületbe villám csap, a becsapási ponton villamos ív keletkezik, ez az ív, illetve az elfröccsenő olvadt fém részek a közelben lévő gyúlékony anyagokat meggyújthatják. Amennyiben a villámáram tovább tud haladni, például a fém esőcsatornán, annak anyagát megolvasztva, eldeformálva, izzó fémdarabokat szétfröcskölve további tűzeseteket okozhat. Mindeközben az épületben található integrált áramkörös (számítógéptől a TV készüléken át a kaputelefonig) berendezéseiben és azoknak a vezetékeiben túlfeszültség lökés jön létre, tönkretéve ezen eszközöket. Mi történhet, ha jól megtervezett villámvédelmi rendszerünk van? Villámcsapáskor az épület legmagasabban lévő éghető pontjaitól távol szerelt villámvédelmi felfogóba érkezik a villamos ív, majd a megfelelően rögzített és megfelelő keresztmetszetű villámvédelmi levezetőn át a föld felé távozik a villámáram. Ez alatt az épület érzékeny elektromos eszközei védettek, hiszen a tervező gondolt a túlfeszültség levezetők beépítésére is.

© 

Tájékoztatjuk, hogy a weboldalak teljes (képi, design és szövegi) tartalma bejelentésre és bejegyzésre került a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalánál. A szerzői jog tulajdonosa FARKAS György. A szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 1. § (1) bekezdése értelmében a weboldal szerzői műnek minősül, így annak minden része szerzői jogi védelem alatt áll. A weboldal és aloldalainak változásai archív formában megtalálhatóak a https://archive.org/web/ oldalon is.