Villamos Kéziszerszám felülvizsgálatok kedvezően, kiszállási díj nélkül az egész országban. 

Elektromos táplálású Kéziszerszámok Évente kötelező felülvizsgálata

Ide tartozik például a sarokcsiszoló, akkus gép töltője, elektromos hegesztőgépek és amit a kockázatértékelés ide sorol.

Minőségpolitikánk:

25 éve felülvizsgálói szakmában.

Szolgáltatásunkat a közelmúltban igénybe vette többek között: Magyarország Kormányának külföldi és magyarországi kormányépületei; V-Híd; NAV; NISZ; SZTNH; TEK; KR Police; ÁEEK; FŐGYIÜSZ; 4iG; Junior Zrt.; OBI; Raiffeisen; CIB; Erste; OTP;  Allianz; Groupama; B.Braun; Caffe-Perte

Kéziszerszámok és elektromos hegesztőberendezések felülvizsgálata:

A kézben tartott villamos gépek felülvizsgálata kiemelten fontos, hiszen az ember itt igen közel kerül a készülékhez. Hegesztő berendezéseknél pedig hiba esetén a hegsztőáram (a hegesztő pálca) hálózati feszültség alá kerülhet.

Ide tartoznak még az egyéb biztonsági, vagy leválasztó transzformátorok. Ezekre a berendezésekre ugyanaz vonatkozik, mint a hegesztőtranszformátorokra. Munkaeszközök és használatuk biztonsági és egészségügyi követelményeinek minimális szintjéről szóló 10/2016. (IV. 5.) NGM rendelet, valamint a 40/2017. (XII. 4.) NGM rendelet szerint az elektromos kéziszerszámokat és elektromos hegesztőberendezéseket évente felül kell vizsgáltatni. Tehát a gyakoriság itt éves.


Mit kap ön?

Elvégezzük a kéziszerszámok felülvizsgálatát - ellenőrizzük a szerszámok burkolatainak, betápláló kábeleinek épségét, minőségét. Műszeres vizsgálattal ellenőrizzük a kisgépek szigetelési ellenállását. A felülvizsgálatról jegyzőkönyv és lista készül. Hegesztőberendezések felülvizsgálatánál kiderül, van-e a hegesztőgépnek szigetelési hibája, megfelelő-e még a transzformátor tekercsének a szigetelése.

Elektromos kéziszerszámnak minősül a használat közben kézben tartott, vagy feszültségre kapcsolt állapotban könnyen áthelyezhető elektromos árammal működtetett szerszám. (a kéziszerszámok kockázatainak szerepelnie kell a kockázatértékelésben). Egy tetőfedő cégnél a telephelyi konyhai mikrohullámú sütő nyilván nem kéziszerszám, de a külső munkaterületen használt mobil kávéfőző ide sorolható (kockázatértékelés).

Ide tartozik tehát pl.: a kézi fúrógép, egyéb ipari kisgépek, de nem kell ide sorolni az állandóan egy helyen használt pl. mikrohullámú sütőt, azt vizsgáltassuk felül 3 évente érintésvédelmi ellenörzéskor. A hegesztőberendezésekhez tartozik az egyszerű vasmagos régebbi típusú hegsztő, a modernebb inverteres gépek, a CO2, az AWI, a MIG, a plazmavágó, a hegesztő dinamó, és egyéb elektromossággal működő hegesztőgépek.


Kéziszerszámoknál gyakori hiba a betápláló kábel sérülése és a műanyag burkolat törése, repedése, valamint a túlterhelésből adódó tekercs megégés, ezáltal a szigetelés leromlása. A hegesztőgépeknél gyakori hiba a túlterhelés miatt fellépő tekercs megolvadás, szigetelésromlás, tekercszárlat. Ennek kiküszöbölésére a megfelelően megválasztott hegesztőáramú berendezést javasoljuk.

Válasszon minőségi kéziszerszámot, a márkásabb, ipari jellegű kéziszerszámoknak nagyobb a teherbírása, betápláló kábele vastagabb - erősebb, ezek közül a legtöbbet tesztelik pl. 2m magasságból leejtve sem törik, reped el a burkolatuk.

© 

Tájékoztatjuk, hogy a weboldalak teljes (képi, design és szövegi) tartalma bejelentésre és bejegyzésre került a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalánál. A szerzői jog tulajdonosa FARKAS György. A szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 1. § (1) bekezdése értelmében a weboldal szerzői műnek minősül, így annak minden része szerzői jogi védelem alatt áll. A weboldal és aloldalainak változásai archív formában megtalálhatóak a https://archive.org/web/ oldalon is.